Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2024. április 27. és 30. között technikai okok miatt zárva tart.

Újra Múzeumok Éjszakája az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban

Megjelenés ideje
Megjelenés helye
leveltar.elte.hu

Megjelenés formátuma

Megjelenés fajtája

Intézmény

Terjedelem

Téma

Nyelv

Hatókör

Forrás helye
https://leveltar.elte.hu/hu/hir/ekl-egyetemi-konyvtar/ujra-muzeumok-ejszakaja-az-elte-egyetemi-konyvtar-es-leveltarban-0
Szövegrész

"Hagyományainkhoz híven 2023. június 24-én ismét csatlakozunk a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatához. Délután 15.00 órától egészen éjfélig kézműves foglalkozással, koncertekkel, épületsétákkal, tárlatvezetésekkel, restaurátorműhely-bemutatókkal és a Chronica Hungarorummal kapcsolatos könyvek kiállításával fogadjuk az érdeklődőket. Karszalagok 2023. június 12-étől nálunk is kaphatók a bejáratnál!

Könyvkötő műhelyünk és a kalligráfiai workshop foglalkozásain a kicsiket és nagyokat idén már 15.00 órától várjuk.

Esti programsorozatunkat 18.00 órától az ELTE Egyetemi Koncertzenekar tagjaiból álló vonósnégyes koncertjével nyitjuk meg.

Könyvtári túráinkon látogatóink megismerkedhetnek a könyvtárpalota és a Perczel-glóbusz történetével, betekinthetnek műemlékraktárunkba és a könyvtári kulisszák mögé. Restaurátorunk vezetésével a papíröntés és a könyvfűzés technikájából kaphatnak ízelítőt, a könyvfertőtlenítés folyamata és a régi könyvkötészeti eljárások mellett.

Az első Magyarországon nyomtatott könyv megjelenésének 550. évfordulója alkalmából Budai Krónika 550 címmel 19.00 órakor a Chronica Hungarorummal kapcsolatos könyveink kiállításának megnyitójára invitáljuk az érdeklődőket. Vendégeink próbára tehetik tudásukat, és további ismereteket szerezhetnek a Budai Krónikáról az aulában folyamatosan elérhető kvízjátékunk keretében.

Az éjszakai barangolást 20.30 órától Egy szerelem története – Boldogság, boldogtalanság és gyógyulás címmel kezdődő komolyzenei koncerttel színesítjük a Fesztivál Akadémia Budapest Ensemble művészeinek előadásában.

Megnyílnak az Eötvös-kiállítás kapui is, ahol Eötvös Loránd életéről és munkásságáról gazdagodhatnak ismeretekkel interaktív eszközeink és a kutató műszerein keresztül.

Részletes program honlapunkon és a Múzeumok Éjszakája hivatalos oldalán érhető el.

Mindenkit szeretettel várunk!

A rendezvénysorozat programjairól kép-, hang- és videófelvételek készülnek. Az elkészült felvételek a szervezésben részt vevő intézmények honlapján, kiadványaiban, fórumain és közösségi felületein is közzétételre kerülhetnek."