Sikeresen zárult a Kulturális Örökség Napja az Egyetemi Könyvtárban

A nagy érdeklődésre és sikerre való tekintettel az Egyetemi Könyvtár szept. 27-ig meghosszabbította a „Mit olvasott Mátyás király?” című kiállítás látogatási idejét!

 

Szeptember 21-én 13 órától 18 óráig fogadta az érdeklődőket az ELTE Egyetemi Könyvtár a Kulturális Örökség Napja alkalmából. A rendezvény népszerű volt, mintegy 30%-kal több látogatót vonzott a korábbi évekhez képest. A program ráirányította a nagyközönség figyelmét a Könyvtárunkban őrzött, magyarországi szellemi örökség részét képező dokumentum állományra, az épület értékeire és az intézményben folyó munka jelentőségére. Ebben az évben is nagyon sok kerületi és idelátogató érdeklődőnek tudtuk megmutatni az itt található látványosságokat, kulturális értékeket.

A látnivalókon kívül a Concentus Consort régi zenei együttes 17 órai koncertje tette színesebbé a nap programját, mely „A régi kódexek életre kelt muzsikája” címet kapta.

 „Egy ősnyomtatvány faggatása” című előadás keretében a látogatók bepillantást kaptak egy XVII. századi dokumentum titkaiba.

A rendezvény teljes ideje alatt látogatható volt a külön erre az alkalomra a Nagyolvasóvban berendezett, „Mit olvasott Mátyás király?” c. kamarakiállítás, melyen olyan kincsek kerültek bemutatásra, mint Mátyás király és Beatrix királyné corvinái, valamint korabeli krónikák, kódexek.

A nagy érdeklődésre és sikerre való tekintettel az Egyetemi Könyvtár szept. 27-ig meghosszabbította a kiállítás idejét.

 

A rendezvényről készült képek ITT tekinthetők meg.