Kiszl Péter (szerk.): Trendek a hazai és nemzetközi könyvtárügyben

A kötet szerkesztője Dr. Kiszl Péter egyetemi docens, az ELTE BTK Könyvtár- és Információtudományi Intézetének igazgatója, az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány elnöke, a Tudományos és Műszaki Tájékoztatás című könyvtár- és információtudományi szakfolyóirat tanácsadó testületének tagja.

A szerzők között szerepel két kiváló könyvtáros kollégánk is: Simon Eszter (ELTE BTK Központi Olvasóterem), valamint Zahari István (Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézet Toldy Ferenc Könyvtár).

„A kötetben fiatal kutatók friss, újszerű oldalról közelítik meg a szakmai kommunikáció, a pályázati módszerek, a könyvtárépítészet, a könyvtárosképzés, a könyvtári menedzsment és marketing kérdéseit. Érdemes figyelni a véleményükre, mert dolgozataikban nem elméleti, hanem nagyon is gyakorlati jelenségeket állítanak a középpontba. Következtetéseikben nem köti őket a túlzott tapintat, a megfelelni vágyás. Elemzéseik eredménye nem mindig pozitív, őszintén rámutatnak a problémás területekre, és több esetben javaslatot is tesznek a megoldásra, további fejlesztésre.”Kóródy Judit


A könyv megjelenése apropóján, 2013. június 2-án (vasárnap) kora délután, a Kossuth Rádió Szonda című tudományos magazinjában a könyvtárügy aktualitásairól sugároztak interjút dr. Kiszl Péter intézetigazgatóval. (14 óra 24 perctől)

Kiszl Péter intézetigazgatót a Népszabadság szerdai (2013. június 19.) számában a tanulmánykötet megjelenése kapcsán a könyvtári trendekről kérdezte Bárkay Tamás.

A kötetről bővebb összeállítás intézetünk honlapján.


Megvásárolható az Eszterházy Károly Főiskola Líceum Kiadójánál:

Könyv a katalógusban