Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2024. április 27. és 30. között technikai okok miatt zárva tart.

Zárul a népszerű kvíz játék

Az ELTE ÁJK alapításának 350. évfordulójának alkalmából, április-május-június hónapban kvízjátékot hirdettünk a könyvtárban.

A kar történetével kapcsolatos kérdések, melyek havonta újultak meg, az olvasóteremben kerültnek elhelyezésre. A válaszadáshoz segítséget nyújtott „Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának története képekben” c. könyv (Eötvös Kiadó, 2016), a könyvtárba vezető hosszú folyosó kiállítása és a portánkkal szemközti számítógépterem.

A helyesen válaszolók között minden hónapban egy „egyetemi túlélő csomagot” sorsoltunk ki, melyben a tárgyi ajándékokon kívül jótanácsokat is kaptak a hallgatók a vizsgaidőszakra vonatkozólag: tanulási módszerek, vizsgradrukk kezelése, stb.

A visszajelzések szerint a játék népszerű volt a könyvtárlátogatók körében. Volt, aki a nagyobb esély reményében 8-10 példányban is kitöltötte a kvízlapokat, de természetesen a sorsoláson csak egy példány szerepelhetett a helyes válaszokból ugyanazon személytől. Az egyik hallgató megjegyezte, " jó volt kilépni a tananyag mögül és kicsit mással is foglalkozni". 

A nyereménysorsolást a hónap utolsó napján, az olvasóteremben tartottuk. Önként jelentkező könyvtárlátogató sorsolta ki a hónap szerencsés játékosát. Külön érdekesség, hogy a májusi és júniusi nyertesünk  ugyanaz a joghallgató lány lett. 

 

Köszönjük, hogy velünk játszottak az elmúlt 3 hónapban!

 

Kellemes pihenés, sok jó olvasmányélményt kívánunk!

 

Találkozzunk a könyvtárban a 2017-2018-as tanévben is!